Monday, 19 May 2014

Malam Redha Sahabat

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Alhamdulillah summal hamdulillah
program gabungan 

Lajnah Akademik dan Sahsiah & Lajnah Perhubungan dan Komunikasi

berjaya dilaksanakan dengan jayanya. 
walaupun terdapat beberapa kekangan yang terpaksa kami lalui, 
namun jerih payah kami dibalas dengan kehadiran ahli persatuan 
dan juga mengisian yang amat berguna dari Ustaz Faisal.

Yaa Allah, engkau mengetahui hati-hati ini
telah berkumpul kerana kasihkan-Mu
bertemu dan patuh pada-Mu
bersatu memikul da'wah-Mu
hati-hati ini telah berjanji setia
mendaulat dan menyokong syariat-Mu
maka ERATKANLAH akan ikatannya
kekalkan KEMESRAAN HATI ini
tunjukkan ia JALAN yang SEBENAR
limpahkan CAHAYA rabbani-Mu
yang tak pernah PADAM
dan lapangkan dengan IMAN


Hadiah buat mereka :) 

our YDP ISMPPI UPSI "."

tazkirah yang bertemakan "Malam Redha Sahabat"

Perkongsian yang sangat menarik buat kami semua -.-

tazkirah yang disampaikan oleh Ustaz Faisal, 
ISMP Bahasa Arab, Semester 8


pengacara majlis yang tak lokek dengan senyuman dan celotehnya :)

sannah helwa buat kalian :)

kullu 'aamm wa antum bil khair (^_^)

kek untuk kalian...

ukhwah korang, memang mantap !!!! thoyyib jiddan

ukhwah diibaratkan seperti tasbih <3


bermonopod pulaaa ;) 

comel je pakai jubah + kopiah :)
keep it up !

celoteh korang membuatkan orang yang melihatnya tersenyum bahagia :)

UHIBBUKUM FILLAH !!!!!!



Thursday, 8 May 2014

Street Da'wah By ISMP Pendidikan Islam

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

sedikit perkongsian yang ingin diutarakan untuk entry kali ni...
baru-baru ini ahli-ahli dari kos ina ade laksanakan sedikit usaha
dalam bentuk da'wah buat hamba Allah di U kami.

" STREET DA'WAH " 

mungkin awak dah selalu dengar kenyataan seperti di atas...
kami bawakan ianya sebagai wadah perjuangan kami di sini. mungkin ianya nampak simple.
tapi di sebalik perkara yang nampak simple itu,
ada terselit sedikit usaha dalam menegakkan syi'ar Islam di bumi pendidik ini.

maklumlah, ini merupakan permulaan usaha kami di sini buat masyarakat UPSI.
inn shaa Allah, mungkin akan datang kami akan besarkan sedikit lagi usaha da'wah kami..
 why not kan ? ^_^

dengan hanya menggunakan akal fikiran yang dikurniakan Allah buat kami,
turut dibantu dengan kertas A4, lidi satay, gam, dan sedikit gula-gula,
alhamdulillah STREET DA'WAH berjaya kami laksanakan...

" TANPA TARBIYAH, GERENTI REBAH "

   
in making dengan menggunakan kreativiti masing-masing

ayat biar ringkas, makna biar padat :)

firqah 1

firqah 2

firqah 3

firqah 4

sebelum sesi penyerahan kepada masyarakat U, rakamkan sedikit kenangan melalui lensa :)
antara tenaga-tenaga yang menjayakan program "STREET DA'WAH"

niat ikhlas lillahi ta'ala
kita tolong agama Allah, Allah tolong urusan kita :)

dekat pokgatt pon kito buwi jugop ! ;)


Mungkin awak boleh laksanakan STREET DA'WAH seperti ini di tempat awak...
jom raih dan gapai MARDHATILLAH <3

Salam Jumu'ah Mubarakah







Sunday, 4 May 2014

Dimulakan dengan Bismillahir Rahmaanir Raheemm

Alhamdulillah :) 
dengan jasa baik Kak Sha, akhirnya siap juga blog ini di make over kan...
Warna tema biru turqoise + pink menghiasi blog ina kali ini...
inn shaa Allah, dengan adanya blog ini, ina akan kembangkan projek
" LET'S COVER OUR 'AURAH" dengan lebih detail lagi...
Moga Allah bantu perjalanan da'wah kali ini...

Dan inn shaa Allah, 
melalui blog ini jugak, ina akan update sedikit sebanyak program yang ina sertai 
sepanjang bergelar seorang hamba Allah di atas muka bumi ini...
 Terutama program yang dianjurkan oleh kos ina sendiri, yakni program 
Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Islam), 
Universiti Pentarbiyahan Syuhada' Islam...